Skip to main content

Höga kusten 3 dagar

Härliga Höga Kusten - Välkommen till världsarvet


ENDAST TELEFONBOKNING - endast fåtal platser kvar! 
RING OSS PÅ 0550-833 46. Telefontid vardagar mellan 09.00-12.00.

Följ med oss på Charterbuss på en kryssning till Härliga Höga Kusten - 
Välkommen till världsarvet Höga Kusten som tar andan ur sina besökare! Följ med på en tredagarskryssning till Höga Kusten och Härnösand, upplev en unik mix av vild natur och kornblått hav. Här finns världens högsta kustlinje. De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet är resultatet av världens största landhöjning, hela 800 meter, allt sedan sedan inlandsisen började smälta efter den senaste istiden, och den fortgår än i dag! Härnösand har ett rikt kulturliv och en historisk stadskärna belägen på en ö i Höga Kustens södra skärgård. Med sitt havsnära läge, unika butiker, sevärdheter och vackra natur är Härnösand en perfekt destination för att upptäcka Höga Kustens världsarv och andra utflyktsmål i närområdet.

När vi glider fram inomskärs kan du beundra världsarvet från soldäck på kryssningsfartyget Viking Cinderella. I land har du flera spännande utflykter att välja på! Och på vägen dit njuter du av ett tillbakalutat kryssningsliv med god mat, shopping och nöjeslivet ombord.
 

Fritextsökning

Utflykter Höga Kusten

Höga Kusten erbjuder massor av spännande utflykter!
Utflykterna bokas i samband med er ordinarie bokning eller i efterhand på Mina bokningardock måste de bokas minst 2 veckor innan avresa, vid senare bokning ring 0550-83346

High Coast Whisky
Älskar du whisky och gamla skrönor? Då kommer du att älska den här utflykten! Efter ett kort fotostopp vid den mäktiga Högakustenbron är vi framme vid Ångermanälvens brusande mynning. Här ligger High Coast Whisky, ett av världens nordligaste whiskydestillerier. Under en guidad tur får vi inblick i den världskända whiskyn och dess fem framgångsfaktorer: klimatet, älven, noggrannheten, råvarorna och faten. Ambitionen är hög – att skapa världens bästa maltwhisky. Under World Whisky Awards 2017 i London tilldelades destilleriet priset för bästa whisky i klassen Swedish whisky. Vi får höra allt om destilleriets historia och även en och annan skröna från den gamla flottarepoken längs Ångermanälven.

Efter en god lunch, med råvaror från bygden, är det dags för det vi alla väntat på: whiskyprovning av den bästa svenska whiskyn vid World Whisky Awards 2017. Vi testar tre sorter under ledning av High Coast Whiskys experter. På vägen tillbaka stannar vi till vid Ådalsmonumentet, rest till minne av de fem arbetare som föll offer för militärens kulor under konflikten 1931.

Turen startar kl 10.30 med buss från Djuphamnen och tar ca 4 tim. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 945 kr/pers inkl buss, guidning, provsmakning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.

Stadsvandring i Härnösand
Upptäck Härnösand, en av Sveriges absolut mysigaste sommarstäder! Under den guidade promenaden får vi ta del av stadens historia och veta mer om byggnaderna och människorna som levt och verkat här genom tiderna.Härnösand grundades 1585 och är en av Norrlands äldsta städer, så historierna är många och fascinerande. Från stadens torg promenerar vi genom centrum och den välbevarade gamla stadsdelen Östanbäcken med vackra 1700- och 1800-talshus.

Vi hinner också med ett besök i Härnösands mäktiga vita domkyrka, en av Sveriges förnämsta nyklassicistiska byggnader. Här får vi bland annat höra berättelsen om den 17 meter långa regnbågsmattan som pryder altargången. En perfekt miniutflykt för dig som vill sträcka på benen i land efter kryssningen!

Turen tar ca 1,5 tim. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Promenad eller med Hop On Hop Off-bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 240 kr/pers inkl transfer och guidad promenad. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.        

Härnösand med svindlande vyer
Följ med på stadsvandring genom Norrlands bästa sommarstad, med anor ända från 1585. Längs promenaden berättar vår guide allt om Härnösands spännande historia, byggnaderna och människorna som levt och verkat här. Vi strosar genom den historiska stadsdelen Östanbäcken med alla vackra trähus och beundrar ståtliga Härnösands domkyrka med den 17 meter långa regnbågsmattan, en symbol för mångfald och allas lika värde.
Efter vandringen tar vi bussen till toppen av Vårdkasberget med milsvid utsikt över staden och havet. Upplevelsen toppas med en Höga kusten-buffé på anrika Sankt Petri Logens restaurang.

Turen tar ca 3 tim 40 min. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 545 kr/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.

Hemsö Fästning
Låt våra duktiga guider ta dig med till kalla krigets dagar vid Hemsö fästning. I natursköna omgivningar, mitt i Ångermanälvens mynning, ligger det som en gång var kustförsvarets största anläggning. Förr var fästningen klassad som topphemlig, men nu har du chansen att känna på hur det var att verka och leva där för de 360 män som huserade i anläggningen. Samtidigt får du höra mer om de hot Sverige stod inför efter andra världskrigets slut. Utflykten bjuder på många minnesvärda upplevelser både under och över jord, med milsvid utsikt över kust och hav från det 140 meter höga Storåberget. Innan vi tar oss tillbaka till hamnen avnjuter vi lunch i fästningens restaurang, där köket bjuder på lokala matupplevelser och gott kaffe till magnifika havsvyer.

Turen tar ca 3 tim 40 min. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen, kort färjetur över till Hemsön. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 635 kr/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.


Högakustenbron och lokala Delikatesser
Följ med på en utflykt där du får uppleva allt från spektakulära broar till surströmmingtapas och historiska händelser. I fokus står så klart den mäktiga Högakustenbron, som med sina 180 meter ovan vattenytan är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Tycker du att den liknar Golden Gate-bron i San Fransisco? Det är ingen slump, när bron byggdes 1997 stod den amerikanska hängbron som förebild. Vi beundrar bron och den magnifika utsikten från Hotell Höga Kusten medan vi mumsar på en surströmmingstapas – ett perfekt tillfälle att testa den omdiskuterade delikatessen.

Hotellet är välkänt för sitt goda kök, och till lunch serveras ännu fler lokala läckerheter, som stekt inlagd strömming. Till kaffet kan du njuta av bygdens stolthet, chokladdoppat tunnbröd. Här kan du också passa på att köpa souvenirer i form av lokalt hantverk och delikatesser. På väg tillbaka åker vi över ännu en spektakulär bro – Sandöbron. När den första Sandöbron byggdes 1939 störtade gjutformen för spannet samman och 18 arbetare omkom. En tragisk olycka som enbart blev en notis i rikspressen eftersom andra världskriget bröt ut dagen därpå. Vid södra brofästet står monumentet från Ådalen 31, en viktig del av den lokala historien och en händelse som gav eko över hela landet.

Turen tar ca 3 tim 15 min. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 760 kr/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.

Hernö Gin
Lär dig mer om gintillverkning och smaka på världens bästa GT – med norrländsk touch! Det doftar gott av enbär hos Hernö Gin, Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Destilleriet är beläget i ett rött hus med vita knutar i den lilla byn Dala, strax utanför Härnösand. Den lilla uppstickaren har fått flest priser av alla ginmärken i Europa mellan 2013 och 2018. Dessutom har grundaren Joe Hillgren tilldelats utmärkelsen Gin Grand Master hela två gånger. Inte undra på att det smakar gott i glasen.

Här får du höra allt om destilleriets resa, om tillverkningen och träffa Marit – den handslagna kopparpannan. Och så klart testa gin och lära dig mer om vad som påverkar doft och smak. Visningen inleds med ett smakprov av världens bästa gin och tonic – skål!

Turen tar ca 2,5 tim. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 635 kr/pers inkl buss, guidning och provsmakning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.

 

Dagsprogram

 • Välkommen till världsarvet Höga Kusten som tar andan ur sina besökare!
  De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet är resultatet av världens största landhöjning, hela 800 meter, allt sedan sedan inlandsisen började smälta efter den senaste istiden, och den fortgår än i dag!
  År 2000 upptogs Höga Kusten på Unesco:s världsarvslista, och har på senare år poppat upp som en av Sveriges främsta attraktioner.
  Och du behöver ju bara kliva på vår buss hemma för att ta dig hit!

 • Dag 1: Bussresa till Stockholm

  Efter påstigning i hemorten påbörjar vi resan mot Stockholm och vår härliga kryssning. Vi stannar för lunch eller en fika efter vägen på Dinners i Arboga.
  Väl ombord väntar en en härlig kryssning norr ut genom Stockholms fantastiska skärgård! Njut av en tredagars härlig kryssning och frossa rejält i fantastisk mat, taxfreefynd och soft underhållning.

 • Dag 2: Härnösand

  Vakna upp i Härnösand och gör dig redo för en härlig dag på Höga Kusten! Vi ankommer härnösand klockan 10:00.
  Cinderella avgår från Härnösand kl 15.00 för en färd norrut på en inomskärstur genom världsarvet Höga Kusten, som bl a tar oss förbi:
  Sannasundet, förbi Lungö och Hemsön (ca 15.20)
  Högakustenbron, 1867 meter lång (ca 15.50)
  Storön
  Fyren Högbonden, invigd 1909 (ca 17.00)
  Ulvön, som är förknippad med surströmmingstillverkning (ca 17.40)
  Mjältön – Sveriges högsta ö, 236 m ö h
  Skuleskogens nationalpark
  Trysundaön
  Cinderella vänder söderut mot Mariehamn ca kl 19.00

  Välj någon av alla våra utflykter, antingen direkt när ni bokar eller senare i Mina bokningar

 • Dag 3: Hemfärden

  Vi vaknar ombord på Cinderella och får njuta av Stockholms underbara skärgård på vår väg mot Stockholm efter en oförglömlig dag på Höga kusten. Väl i hamn väntar vår buss på att få ta er trötta men nöjda resenärer hem till era hemorter igen. Även på hemresan stannar vi på Dinners i Arboga för en bit mat eller en fika.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Karlstad Busstationen, Hpl R 09:45
Kristinehamn Järnvägsstationen 10:20
Karlskoga Busstationen 10:45
Örebro Resecentrum, Hpl M/N 11:20
Arboga Resecentrum 12:45
Köping Gamla Taxi, Sveavägen 17 13:05
Västerås Busstationen, Hpl I 13:45
Enköping Resecentrum 14:15
Bålsta Talltorpsskolan, Stockholmsvägen 14:40
Stockholm, ej bussanslutning Stadsgården 15:30

: 29-08-2021, 29-08-2021, 05-09-2021

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Storfors Järnvägsstation 09:00
Nykroppa Hpl Rävåsen 09:15
Filipstad Busstationen 09:30
Karlstad Busstationen, Hpl R 09:45
Hällefors Resecentrum 09:55
Grythyttan Torget 10:05
Kristinehamn Järnvägsstationen 10:20
Nora Resecentrum 10:40
Karlskoga Busstationen 10:45
Lindesberg Resecentrum 11:00
Vedevåg Hpl Snickartorpsvägen (efter chikanen) 11:10
Örebro Resecentrum, Hpl M/N 11:20
Frövi Resecentrum 11:25
Fellingsbro Järnvägsstation 11:40
Arboga Resecentrum 12:45
Köping Gamla Taxi, Sveavägen 17 13:05
Västerås Busstationen, Hpl I 13:45
Enköping Resecentrum 14:15
Bålsta Talltorpsskolan, Stockholmsvägen 14:40
Stockholm, ej bussanslutning Stadsgården 15:30

: 22-08-2021

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/8Se informationKryssning till Höga KustenFullbokad, väntelista2 870:-Boka på väntelistaMer information
29/8Se informationKryssning till Höga KustenFullbokad, väntelista2 870:-Boka på väntelistaMer information
29/8Se informationKryssning till Höga Kusten
OBS! Trerättersmiddag istället för buffé dag 1!
62 930:-BokaMer information
5/9Se informationKryssning till Höga KustenFullbokad, väntelista2 870:-Boka på väntelistaMer information

Boende

M/S Viking Cinderella
Räkna med många skratt och ljuva toner - Cinderella är Östersjöns drottning! Massor av nöjen, härliga SPA-behandlingar, mat i yttersta världsklass och billig taxfree - alltså allt du kan tänka dig! Ci...
Kontakta oss
Öppettider:
 • Vardagar
  09 - 12
 • Helger
  Stängt
Adress:
Charterbuss Resetjänst AB
Lagmansgatan 1b
681 34 Kristinehamn
Endast akuta ärenden!