Skip to main content

Julbordskryssa till Visby! 3 dagar

Adventskryssning till Visby - 11/12 och 18/12


Detta blir en härlig inledning på juletiden - En julbordskryssning med Stockholms skärgård i vinterskrud och vi tar oss till Visby!
Upplev julmagin i Visby, du får två stämningsfulla kvällar ombord och en dag på ett vintergnistrande Gotland, du kan följa med på julkonsert, gå på en guidad stadsvandring eller upptäcka Visby på egen hand. Med Charterbuss får du en hel dag i land och kan bocka av ett eller ett par julklappsinköp!

Cinderellas kockar har gjort klart Jansons Frestelse, rullat köttbullarna, laxen är gravad, och Ris ála Maltan står redo... Avnjut ett julbord signerat Kocklandslaget med allt från smarriga sillar, den klassiska julskinkan till vegetariska läckerheter och sist men inte minst massor av härliga desser!
Cinderella tar oss till ett vintrigt Gotland och vi besöker fantastiska Visby!

Mat - Shopping - SPA - Underhållning

När julmaten är resan... – på utresan serveras det en Gotlandsindpirerad tre-rätters meny (välj kött, fisk eller vego) i alla restaurangerna. På hemresan dukas det upp ett härligt julbord med traditionell touch. Bara att välja och vraka.

Taxfree —  här hittar du dina julklappar!
Den stora shoppen är ett riktigt prisparadis. Fynda allt från dofter, kläder och kosmetik till dryck och sötsaker - julklapparna är fixade i ett nafs!

Spa & relax — Nu är det dax för årets julbad!
I Cinderellas spa-avdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund – jacuzzi, ångbastu, kallvak, pool, bastu, hälsobar och spashop. I entréavgiften ingår dessutom en badritual med Babor-produkter.

Julshow och härlig adventsstämning — Cinderella är julpyntat och ombord bjuds det på en härlig julshow, musikunderhållning och aktiviteter tillsammans med julvärden på sitt allra festligaste julhumör. 

Välkommen till en stämningsfull advent på Östersjön!

Fritextsökning

Julkonsert med Glimra

Julkonsert med Glimra

Två Ainbuskar. En Fehling. Och en vansinnigt skön mix av gotländska och amerikanska toner. Glimra bjuder på glädje, värme och övernaturligt bra stämsång i en julshow du sent ska glömma.
Upplev det magiska mötet mellan gotländskt och amerikanskt. Trestämmig skönsång ackompanjerad till tonerna av koffert, mandolin, dragspel och gitarr. Singer-songwritermusik på svenska med en lutning åt amerikanska tongångar, ärligt och jordat. Emellanåt rufft, emellanåt silverstämmor som skimrande stråk i kalksten.

En intim konsertupplevelse tillsammans med Glimra, som består av Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling. Gruppen har över 20 års erfarenhet som artister, Annelie och Bittis från välkända Ainbusk, och Annika med 13 cd-album och världsturnéer i bagaget. Tillsammans bjuder de på årets absoluta höjdpunkt!

Pris: 499:-/pers inkl transfer med de ordinarie transferbussarna, julkonsert, välkomstglögg, jul-smörgås och alkoholfri dryck. Endast förköp.

Stadsvandring med ölprovning

Stadspromenad med ölprovning

Följ med på guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri där det bryggts öl sedan urminnes tider. Fascineras av det lilla bryggeriet som är som ett levande museum och njut av smaker och dofter under provning av Gotlands populäraste öl.
Vi startar vår guidade vandring i den medeltida staden vid Österport och går längs med ringmuren fram till Dalmansporten. Via porten vandrar vi vidare in i det medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan, Sankta Maria som uppfördes under 1200-talet av tyska handelsmän. Om det inte pågår någon ceremoni i kyrkan gör vi ett besök.
Vi promenerar vidare över Stora Torget som kantas av uteserveringar och marknadsstånd. Här ligger också den vackra bevarade S:t Karins kyrkoruin från 1250-talet som än idag används för olika event.
Från torget är sträckan kort till S:t Hansgatan och Gotlands Bryggeri. På vägen passerar vi ytterligare två bevarade kyrkoruiner S:t Lars och S:t Drotten. Gotland är en populär plats för bröllop och många vill gärna gifta sig i en av Visbys vackra ruiner.
Vi fortsätter fram till det lilla bryggeriet där det har doftat humle och bryggts öl sedan 1855. Idag ägs bryggeriet av familjen Spendrup som döpte bryggeriet till Gotlands Bryggeri 1995. Inne i bryggeriet träffar vi bryggmästaren som delar med sig av bryggeriets historia och produktion under en kort rundvandring. Vi avslutar besöket i den lilla puben där vi får prova några av de ölsorter som bryggs här medan bryggmästaren berättar mer om processen att brygga öl med smak av Gotland.
Efter besöket i bryggeriet kan du promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till Cinderella till fots eller med shuttlebussen.

Turen startar kl 10.30 och tar ca 2,5 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter guidad promenad och ölprovning i Visby. Bekväma skor rekommenderas.
Pris 480:-/vuxen. I priset ingår buss, guidning (på svenska) samt provsmakningar. Endast förköp.

Gotland Panorama med Visby

Gotland Panorama med Visby

Bussrundtur längs västra kusten och Visby, med körsång i Tofta kyrka.
Gotland är kontrasternas ö. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur öns rika historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur.

Med buss kör vi längs kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskeläge som en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade plus ett litet vackert kapell som är populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder välbesökt av både lokalbor som turister.
Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finner du flertalet bronsåldersgravar så som stenrösen och skeppssättningar.
På vägen tillbaka till Visby gör vi ett stopp vid Tofta kyrka där en kör välkomnar oss med värmande toner.
Efter att ha upplevt platser från Vikingatiden och den gotländska kustremsan förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansestaden Visby. Bussen stannar vid Dalmansporten där vi börjar vår promenad in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan.
Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare färd tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.

Bussturen startar kl 10.30 och tar ca 3 timmar. Kortare sträckor till fots samt en längre trappa (75 steg) förekommer. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Pris: 455:-/vuxen, 420:-/barn 3–16 år.
I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp.

Dagsprogram

 • Dag 1: Bussresa till Stockholm

  Efter påstigning i hemorten påbörjar vi resan mot Stockholm och vår härliga kryssning. Vi stannar för lunch eller en fika efter vägen på Dinners i Arboga. Väl ombord väntar en en härlig kryssning genom Stockholms fantastiska vintersprakande skärgård! Njut av en tredagars härlig kryssning och frossa rejält i fantastisk mat, taxfreefynd och magisk julstämning.
  På kvällen serveras en trerätters middag med smak av Gotland (exkl dryck)

 • Dag 2: Gotland och Visby

  Efter sjöfrukosten anländer vi till Visby klockan 10:00.
  Upplev julmagin i Visby! Du kan följa med på julkonsert, gå på en guidad stadsvandring eller upptäcka Visby på egen hand. Vi har flera utflykter att välja mellan, antingen direkt när ni bokar eller senare i Mina bokningar

  Cinderella avgår igen mot Stockholm klockan 17:00.
  På kvällen serveras Kocklandslagets dignande Julbord.

 • Dag 3: Hemfärden

  Vi vaknar ombord på Cinderella och får återigen njuta av Stockholms vintriga skärgård på vår väg mot Stockholm. Väl i hamn väntar vår buss på att få ta er trötta men nöjda resenärer hem till era hemorter igen. Även på hemresan stannar vi på Dinners i Arboga för en bit mat eller en fika.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Karlstad Busstationen, Drottningg. Hpl R 09:45 20:15
Väse Pendlarhållplatsen 10:00 20:00
Kristinehamn Järnvägsstationen 10:20 19:50
Hallsberg SJ-parkeringen / Långgatan 10:40 19:25
Karlskoga Busstationen 10:45 19:15
Kumla Järnvägsstation 10:50 19:10
Örebro Resecentrum, Hpl N 11:20 18:45
Arboga Resecentrum 12:45 17:25
Köping Gamla Taxi, Sveavägen 17 13:05 17:05
Västerås Busstationen, Hpl I 13:45 16:25
Enköping Pendlarparkeringen, Järnvägsstationen 14:15 15:55
Bålsta Talltorpsskolan, Stockholmsvägen 14:40 15:30
Stockholm, ej bussanslutning Stadsgården 15:45 14:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/12Se informationAdventskryssning till Visby med m/s Cinderella42 182:-BokaMer information
18/12Se informationAdventskryssning till Visby med m/s CinderellaMer än 82 182:-BokaMer information

Boende

M/S Viking Cinderella
Räkna med många skratt och ljuva toner - Cinderella är Östersjöns drottning! Massor av nöjen, härliga SPA-behandlingar, mat i yttersta världsklass och billig taxfree - alltså allt du kan tänka dig! Ci...
Kontakta oss
Öppettider:
 • Vardagar
  09:00 - 15:00
 • Lunch
  12:30 - 13:00
 • Helger
  Stängt
Onlinebokning: Öppet dygnet runt
årets alla dagar!
Kontoret är oregelbundet bemannat,
ring för tidsbokning och hittegods

Tips: Betala gärna din resa med
Swish: 123 399 11 97
Adress:
Charterbuss Resetjänst AB
Lagmansgatan 1b
681 34 Kristinehamn
Endast akuta ärenden!